Krystall Chocolate Bar



Το design αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας βελτιώνοντας την αισθητική των αντικειμένων που μας περιβάλλουν, κάνοντάς τα πιο όμορφα, πιο θελκτικά, αλλάζοντας πολλές φορές εντελώς την οπτική τους, με αποτέλεσμα να ομορφαίνει όλο και περισσότερο η καθημερινότητά μας. Φυσικά, η ουσιαστική ομορφιά της ζωής δεν έγκειται μόνο στο πόσο όμορφα είναι τα υλικά αγαθά που μας περιβάλλουν, αλλά ας μη γελιόμαστε: σε όλους μας αρέσουν τα ωραία πράγματα και ο λόγος είναι πως η υψηλή αισθητική των καθημερινών αντικειμένων που βλέπουμε ή χρησιμοποιούμε αποτελεί σημαντικό παράγοντα οπτικής απόλαυσης που επηρρεάζει απευθείας το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και μας χαρίζει γαλήνη, ισορροπία και ευεξία (κάτι βέβαια, που το σύγχρονο marketing έχει εκμεταλευθεί στο έπακρο).




Ένα εξαιρετικό παράδειγμα πρωτοτυπίας και υψηλής αισθητικής είναι η σοκολάτα KRYSTALL, εικόνες της οποίας ανακάλυψα στο site ενός ξένου designer. Μία λαχταριστή ιδέα για τους λάτρεις της σοκολάτας και του design, σε σχήμα και συσκευασία εμπνευσμένα από τα σκανδιναβικά παγόβουνα και την κρυσταλλική φόρμα.






Το μικρό μυστικό βέβαια της συγκεκριμένης σοκολάτας, είναι πως δεν είναι αληθινή, τουλάχιστον προς το παρόν. Πρόκειται για μια εργασία-μελέτη του designer Riccardo Carlet πάνω σε ένα project σχετικά με το σχεδιασμό νεός φανταστικού προϊόντος και της συσκευασίας του. Η αληθοφάνεια των εικόνων, οφείλεται στο ότι η μελέτη και η υλοποίηση του συγκεκριμένου project έγινε στο σχεδιαστικό πρόγραμμα τρισδιάστατων απεικονίσεων CINEMA 4D αλλά, φυσικά, και στην ικανότητα του συγκεκριμένου σχεδιαστή. 

Αλλά ας μην απογοητευόμαστε! πιστεύω ακράδαντα πως ένα τόσο όμορφο προϊόν, σύντομα θα βρει το δρόμο του προς την παραγωγή και προς το γειτονικό μας περίπτερο για να απολαύσουμε - εκτός από την εικόνα του - και τη γεύση του!!!












>> Η ιστοσελίδα του Riccardo Carlet από την οποία αλίευσα πληροφορίες και εικόνες, είναι εδώ <<


1 σχόλιο: